Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2018. Augusztus 28. 18:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Visszaeső orvhalász és társa ellen emelnek vádat

Visszaeső orvhalász és társa ellen emelnek vádat

Orvhalászat vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 43 éves és egy 18 éves geszti férfival szemben a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte az ügyészség kedden az MTI-vel.

A vádlottak június elején Biharugra határában kerítőhálóval jogosulatlanul halásztak és az általuk kifogott 62,6 kilogramm súlyú hallal több mint 53 ezer forint kárt okoztak. Az elkövetőket Geszten a rendőrök igazoltatták és kiderült, hogy az első rendű vádlott ittasan vezette az általa használt és forgalomból kivont gépkocsit.

Az elsőrendű vádlott eddig három alkalommal volt bűntetve orvhalászat miatt, míg a másodrendű vádlott lopás miatt ált korábban - fiatalkorúként - bíróság előtt.

Az ügyészség az elsőrendű vádlott esetében végrehajtandó fogházbüntetésre, a másodrendű esetében pedig próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt a Gyulai Járásbíróság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.