Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Július 31. 12:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Viharos időben fokozódhatnak az allergiások tünetei

Viharos időben fokozódhatnak az allergiások tünetei

Viharos időben fokozódhatnak az allergiások tünetei, mert a szél felkeveri a pollenszemeket, amelyek „szétrobbanhatnak”, és nagyobb mennyiségben szabadulhatnak ki

- mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) levegőhigiénés szakértője szerdán az M1-en.

Szigeti Tamás kiemelte, az érintettek viharos időben inkább maradjanak otthon, és csukják be az ablakokat, ajtókat, tartós eső után viszont érdemes kimozdulni és kiszellőztetni, mert ilyenkor csökken a pollenkoncentráció.

A szakértő szólt arról is, hogy az NNK körülbelül 40 növény pollenjét figyeli meg. A pollenszezon tél végén, tavasszal kezdődik a fák és cserjék virágzásával, majd május-június-júliusban a fűfélékkel folytatódik, július végétől pedig a csalánfélék és a parlagfű okoz problémákat - sorolta Szigeti Tamás.

Hozzátette, parlagfű-allergiától Magyarországon mintegy egymillió ember szenved, de az idei szezon várhatóan gyengébb lesz a szokásosnál, a legnehezebb időszak augusztus közepére várható.

Címkék: allergia, pollen, tünet, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének