Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Április 11. 07:24, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vezető nélkül indult el és balesetet okozott egy villamos Temesváron

Vezető nélkül indult el és balesetet okozott egy villamos Temesváron

Vezető nélkül indult el egy üres villamos szerdán Temesváron, elsodort két autót, majd 300 méter után nekiütközött egy megállóban álló villamosnak.

A szokatlan baleset azért következet be, mert egy áramszünet miatt nemcsak az utasok, hanem a vezető is leszállt a villamosról. Mivel elmulasztotta a hidraulikus fékkel biztosítani a járművet, az magától elindult, amint helyreállt az áramszolgáltatás.

A villamos először két személygépkocsit lökött félre a sínről egy útkereszteződésben, majd zavartalanul folytatta útját egy kanyarmentes pályaszakaszon két megállón át.

A viszonylag szerencsésen végződött balesetben csak annak a villamosnak a vezetője és egyetlen utasa szenvedett könnyebb sérülést, amelynek hátulról nekiment az elszabadult jármű.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást a járművét magára hagyó, az eset miatt sokkos állapotba került villamosvezető ellen.

Címkék: baleset, Temesvár, villamos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről

2024. Október 17. 08:08, csütörtök | Külföld

Zelenszkij: a béke elérése nem Moszkván, hanem a nyugati partnereken múlik

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.

2024. Október 17. 08:03, csütörtök | Külföld

Donald Trump megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.