Városlista
2024. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2020. Május 27. 15:04, szerda | Külföld
Forrás: mti

Ukrajnában is felfigyeltek arra, ahogy Magyarország kezelte a járványt

Ukrajnában is felfigyeltek arra, ahogy Magyarország kezelte a járványt

Nagy figyelmet kapott Ukrajnában az, ahogy Magyarország kezelte a koronavírus-járványt – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerda reggel az M1-en.

A műsorban arról beszéltek, új fejezet kezdődik a szervezet ukrajnai munkájában, miután együttműködési megállapodást írtak alá Kárpátalja kormányzójával. A humanitárius akciókon túl a járványkezelés magyarországi tapasztalatait is megoszthatják – hangzott el.

Lehel László a műsorban azt mondta, a segélyszervezet számára alapvető fontosságú, hogy olyan környezetben dolgozhassanak, ahol értik és segítik a munkájukat. Kárpátalján már 18 éve jelen vannak, s úgy tűnik, hogy az eddig befektetett munka most megtérül - fűzte hozzá.

Az ukránok szívesen küldenének egy orvos csoportot, hogy megfigyeljék a magyar járványkezelési gyakorlatokat, a látogatásra a következő hetekben sor is kerülhet – tette hozzá.

Ugyanakkor az együttműködés más területekre is kiterjed, mint például a szociális szférára és a segélyezési akciókra is – mondta Lehel László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 18. 07:45, péntek | Külföld

Az izraeli hadsereg hivatalosan is bejelentette Jahja esz-Szinvár Hamász-vezér megölését

Az izraeli hadsereg (IDF) hivatalosan is megerősítette, hogy a tavaly október 7-i mészárlást kitervelő és levezénylő Hamász-vezért, Jahja esz-Szinvárt megölték.

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről

2024. Október 17. 08:08, csütörtök | Külföld

Zelenszkij: a béke elérése nem Moszkván, hanem a nyugati partnereken múlik

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.

2024. Október 17. 08:03, csütörtök | Külföld

Donald Trump megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.