Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2017. Március 31. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: mti

Újra lesz gyermekjogi roadshow

Újra lesz gyermekjogi roadshow

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) és annak jogutódja, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat idén is megrendezi a \"Gyere-K-épbe\" nevű gyermekjogi tájékoztató programsorozatát.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a rendezvény idén április 1. és június 8. között hét helyszínen - Győrben, Gyulán, Salgótarjánban, Szolnokon, Szekszárdon, Tatabányán és Budapesten - állomásozik majd.

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülése és jogi ismereteik bővítése érdekében az elmúlt években számos sikeres kezdeményezést indított. Közéjük tartozik az immár 3. évben megrendezendő "Gyere-K-épbe" gyermekjogi roadshow, amely a gyermekotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek és kísérőiknek nyújt egész napos színes, gyermekjogi ismeretterjesztő információkat. Emellett a rendezvénysorozat kísérőprogramjaként minden helyszínen regionális labdarúgó-bajnokságok zajlanak a fiataloknak, felhívva a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára is.

A "Gyere-K-épbe" gyermekjogi roadshow június 8-án jogismereti versennyel és a sportbajnokság országos döntőjével zárul Budapesten.

Címkék: gyerek, gyerekjog, roadshow

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.