Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2016. November 26. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Törökország visszaállíthatja a halálbüntetést

Törökország visszaállíthatja a halálbüntetést

A török államfő aláírja a halálbüntetés visszaállításáról szóló törvényt, ha a parlament elfogadja. Ezt maga Recep Tayyip Erdogan jelentette ki pénteken egy isztambuli rendezvényen.

"A demokrácia tiszteletben tartja az emberek akaratát. A nép pedig halálbüntetést szeretne. Azt mondják, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága visszautasítaná a lépést. Engem az nem érdekel" - fogalmazott az államfő.

A július 15-i puccskísérlet után Erdogan nyilvános felszólalásaiban már több alkalommal kilátásba helyezte a kivégzések esetleges újbóli bevezetését, miután hívei a tömegrendezvényeken azt skandálták: "Halálbüntetést!"

Mostani kijelentése egy nappal azután hangzott el, hogy az Európai Parlament Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztésére szólított fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.