Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2016. Február 19. 08:33, péntek | Belföld
Forrás: mti

Többfelé sok esőre, estétől néhol havazásra kell készülni a hétvégén

Többfelé sok esőre, estétől néhol havazásra kell készülni a hétvégén

A hétvégén szeles, borús, csapadékos időjárásra kell készülni. Néhol jelentős mennyiségű eső is lehullhat, estétől néhol havazás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetése szerint pénteken a Dunántúlon és az ország északi harmadán a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége 10-20 milliméter között alakul. Az intenzívebb csapadék napközben és este egyre inkább az északi vidékekre lesz jellemző - tették hozzá. Estétől nemcsak az Északi-középhegységben, hanem az attól északabbra fekvő tájakon is havazás válthatja fel az addigi esőt. Ennek során néhány centiméternyi vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki - írták.

Az országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3-8 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Szombaton napközben a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estefelé viszont északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként este, az északi területeken már eső is lehet. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 6-10 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte többfelé várható eső, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet. Délután már csak az ország északkeleti harmadán eshet, a Dunántúlon már kisüt a nap. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Nappal általában 9-14 fokig melegszik a levegő, legfeljebb északkeleten lehet egy-két fokkal hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: eső, , havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének