Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2024. Október 17. 08:12, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány, Lőw Zsolt nincs ott a stábjában

Thomas Tuchel az új angol szövetségi kapitány, Lőw Zsolt nincs ott a stábjában

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) szerdán bejelentette, megegyezésre jutott Thomas Tuchellel, az 51 éves német szakember lesz a válogatott új szövetségi kapitánya.

Tuchel a Háromoroszlánosok harmadik külföldi kapitánya az augusztusban elhunyt svéd Sven-Goran Eriksson (2001-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után.

Új megbízatásában az angol Anthony Barry lesz a segítője, eddigi másodedzője, Lőw Zsolt az m4sport.hu-nak elárulta, ezúttal nem tart vele, Tuchelék január 1-én állnak munkába.

„Nagyon büszke vagyok és nagy megtiszteltetés, hogy vezethetem az angol válogatottat. Régóta van személyes kötődésem a sportághoz az országban, és ez már hihetetlen pillanatokat adott nekem. Angliát képviselni óriási kiváltság, és a lehetőség, hogy ezzel a különleges és tehetséges csapattal dolgozhatok, nagyon izgalmas. A segítőmmel, Anthonyval szorosan együttműködve mindent megteszünk annak érdekében, hogy Anglia sikeres legyen, a szurkolók pedig büszkék. Szeretnék köszönetet mondani a szövetségnek a bizalomért, és alig várom, hogy elkezdhessük közös utunk” – fogalmazott az FA közleményében az új kapitány.

Az angol nemzeti csapatot eddig ideiglenesen Lee Carsley vezette, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott.

Az 51 esztendős Tuchel az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül volt. Az angol futball nem ismeretlen a számára, mivel 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel. Korábban a Mainz, a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain kispadján is ült.

Az FA közleményében jelezte, hogy a szövetség elnöksége a Tuchel és Barry felkéréséről szóló döntést a múlt hét elején hagyta jóvá, és Tuchel már október 8-án aláírta a szerződését. A kapitányi kinevezés bejelentését azért halasztották el mostanra, hogy ne terelje el a figyelmet a válogatott Nemzetek Ligája szerepléséről.

Címkék: lőw zsolt, Sport, tuchel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:52, szerda | Sport

U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Belgiumban

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Belgiumban aratott 1-0-s győzelemmel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

2024. Október 16. 07:42, szerda | Sport

Gera Zoltán lehet a lila-fehérek edzője

Az M4 Sport több forrásból is megerősített információi szerint Gera Zoltán lehet Szabó István vezetőedző utódja a Kecskemét labdarúgócsapatánál.

2024. Október 15. 07:46, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Kikaptak a hollandok Münchenben

A német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Hollandiát hétfőn a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

2024. Október 15. 07:40, kedd | Sport

Bosnyák-magyar - Szoboszlai duplájával győzött a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.