Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2023. Június 04. 08:21, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Szoboszlai gólt lőtt, a Leipzig megvédte címét

Szoboszlai gólt lőtt, a Leipzig megvédte címét

A góllal záró Szoboszlai Dominikkal, illetve Willi Orbánnal felálló RB Leipzig megvédte címét a labdarúgó Német Kupában azzal, hogy a szombati, berlini fináléban 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

Az Olimpiai Stadionban rendezett találkozón gyorsan előnybe kerülhetett volna a lipcsei csapat, ám Szoboszlai hiába hozta ziccerbe Timo Wernert, a német támadó hibázott. A folytatásban már nem volt ennyi izgalom az első félidőben, elsősorban mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat csak egy-két kisebb lehetőségig jutott.

A fordulás után sem változott a meccs képe, a kockázatkerülő futball közepes iramot és kevés veszélyes támadást hozott. A játékrész közepén a frankfurtiaknak volt egy jobb periódusuk, de gólig nem jutottak, majd kissé váratlanul hátrányba kerültek az ő szempontjukból egy kifejezetten peches góllal: Christopher Nkunku lövése nyomán a labda két védőn megpattanva került a kapuba.

Innentől a lipcseiek magabiztossá váltak és a 85. percben Szoboszlai egy szép támadás végén, az ötös sarkáról eleresztett jobb lábas lövéssel eldöntötte a meccset. A válogatott támadó ezzel Détári Lajos után a második magyar, aki eredményes volt Német Kupa-döntőben.

A 2-0-s sikerrel így - az elmúlt évhez hasonlóan - ismét három magyar, Szoboszlai, Orbán és a sérüléséből felépülőben lévő Gulácsi Péter is kupagyőzelmet ünnepelhet.


Német Kupa, döntő:
RB Leipzig-Eintracht Frankfurt 2-0 (0-0)
----------------------------------------
gól: Nkunku (71.), Szoboszlai (85.)

Fotó: Pixabay

Címkék: szoboszlai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:52, szerda | Sport

U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Belgiumban

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Belgiumban aratott 1-0-s győzelemmel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

2024. Október 16. 07:42, szerda | Sport

Gera Zoltán lehet a lila-fehérek edzője

Az M4 Sport több forrásból is megerősített információi szerint Gera Zoltán lehet Szabó István vezetőedző utódja a Kecskemét labdarúgócsapatánál.

2024. Október 15. 07:46, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Kikaptak a hollandok Münchenben

A német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Hollandiát hétfőn a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

2024. Október 15. 07:40, kedd | Sport

Bosnyák-magyar - Szoboszlai duplájával győzött a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.