Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2011. Október 14. 07:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Rejtélyes csalás a népszámlálási kérdőíven

Rejtélyes csalás a népszámlálási kérdőíven

Utólag írtak bele egy budakeszi nő népszámlálási kérdőívébe - tudta meg a Magyar Nemzet.

A nő saját lakásán fogadta a számlálóbiztost, aki megvárta, amíg kitölti a lapot, majd a lezárt borítékkal távozott. Pár nap múlva, amikor a KSH-munkatársa visszatért egy másik űrlappal a nő észrevette, hogy a kérdőív borítékját felbontották, a nemzetiségre és vallásra vonatkozó részt pedig más színű tintával valaki kitöltötte. A nő viszont ezt korábban üresen hagyta, ugyanis nem kötelező kitölteni. A számlálóbiztos azt állítja: ő nem írt bele utólag a kérdőívbe. A Központi Statisztikai Hivatal azonnali vizsgálatot ígért az ügyben. „Természetesen elindul az eljárás. Ott ki fog derülni, hogy ki volt a hibás és ennek megfelelő lesz az eljárás kimenetele. A számlálóbiztosoknak nagyon pontosan meg van határozva, hogy mi az ő lehetőségük és joguk. A számlálóbiztosnak az a dolga, hogy ő a válaszadó válaszainak megfelelően lejegyzetelje a válaszokat, és abban semmit meg nem másíthat” - mondta Virág Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási vezetője. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének