Városlista
2024. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2018. Június 27. 15:30, szerda | Belföld
Forrás: mti

Összefogva mentettek meg egy őzgidát Tótvázsonynál

Összefogva mentettek meg egy őzgidát Tótvázsonynál

A veszprémi körzeti megbízott és két rendészeti szakgimnáziumi hallgató, egy járókelő, valamint a helyi vadásztársaság az anyjától elszakadt kisőzet helyezett biztonságba a minap.

A Veszprémi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja két, gyakorlatát teljesítő rendészeti szakgimnáziumi tanulóval június 24-én délelőtt Tótvázsony környékén egy futóverseny közelében látott el szolgálatot.

Járőrözésük során észlelték, hogy a rendezvény egyik állomásánál egy fiatal a kezében egy körülbelül egy hónapos őzgidát tartott. A körzeti megbízott kérdésére a nő elmondta, hogy az anyjától elszakadt állatot az egyik futó találta az erdőben, majd azt jó szándékkal kihozta a verseny állomására. A rendőr értesítette a területileg illetékes vadásztársaságot, melynek elnöke a helyszínre érkezett és az őzgidát további gondozásra a vadásztársaság telephelyére szállította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 19. 08:45, szombat | Belföld

Szallas.hu: tömegek indulnak útnak az őszi szünetben

Az október 26. és november 3. közötti őszi szünet időpontjai iránt élénk érdeklődés mutatkozik a Szallas.hu-n foglaló belföldi utazók körében: 9 százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi őszi szünethez képest

2024. Október 19. 08:39, szombat | Belföld

Orbán Viktor: Zelenszkij győzelmi tervével nem lehet nyerni, ezzel csak veszíteni lehet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi tervével nem lehet nyerni, ezzel csak veszíteni lehet, ezért mi ebben nem veszünk részt - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Október 19. 08:35, szombat | Belföld

2010 óta 17 ezer új óvodai férőhely létesült

2010 óta 17 ezer új óvodai férőhelyet hoztunk létre, az elmúlt tanévben már meghaladta a 387 ezret az óvodai férőhelyek száma

2024. Október 18. 18:09, péntek | Belföld

Dóka Attila koncert lesz Budapesten!

Ahogy az év vége közeledik, Budapest zenei életében egy különleges esemény körvonalazódik: november 29-én, pénteken 19:00 órakor Dóka Attila dalszerző, gitáros, énekese, ingyenes zenekaros koncertet ad az Újpesti Kulturális Központban.