Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Március 06. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor az OECD főtitkárával tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Mathias Cormannt, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárát - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor elismeréssel szólt a szervezet és a főtitkár munkájáról, szerinte az OECD egyike a pragmatikus és józan észen alapuló megközelítést alkalmazó nemzetközi platformoknak.

Az elmúlt években az OECD értékes partnere volt Magyarországnak abban is, hogy felkészüljön az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetésekre az uniós források ügyében. A közbeszerzési rendszer reformja, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdése vagy a korrupcióellenes stratégia értékelése tekintetében is nagyra értékeljük az OECD objektív, szakmai véleményét - emelte ki a kormányfő.

A keddi tárgyaláson Orbán Viktor és Mathias Cormann aggodalmát fejezte ki a világgazdaságban a blokkosodás irányába mutató folyamatok valamint a leválást és az elszigetelődést szorgalmazó hangok megerősödése miatt.

Címkék: OECD, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének