Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2012. Május 16. 14:17, szerda | Sport
Forrás: mno.hu / MTI

Nem szoríthatunk magyar hölgynek Londonban

Nem szoríthatunk magyar hölgynek Londonban

Nem lesz magyar női ökölvívó a londoni olimpián, mivel hétfőn a 75 kg-ban szereplő Kovács Mária is kikapott a kínai Csinhuangtóban zajló kvalifikációs világbajnokságon.

A felsőbb súlycsoportokban korábban kétszeres világbajnok, a legutóbbi vb-n már ebben a súlycsoportban bronzérmes Kovács volt a magyar csapat első számú esélyese az ötkarikás kvótaszerzésre, ám hétfőn nagy csatában, segédpontokkal vereséget szenvedett a német Andrea Strohmayertől.

A magyar csapat tájékoztatása szerint az utolsó, negyedik menet előtt Kovács még kétpontos hátrányban volt, innen fel tudott állni, egyenlített, ám a segédpontok nem neki kedveztek, s nem jutott a 16 közé.

Hétfőn korábban Szabó Beáta (60 kg), míg vasárnap Ancsin Katalin (51 kg) veszített a 32 között, ezzel mindhárom olimpiai súlycsoportban elbúcsúztak a magyarok a további küzdelmektől.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a szombaton nepáli riválist legyőző Szabónak nem volt esélye a nyolcadik helyen kiemelt bolgár Gyenyica Eliszejeva ellen, aki már az első menetben komoly, 6-1-es előnyre tett szert, s végül 18-2-es pontozással győzött.

A női boksz Londonban debütál majd az olimpia műsorán három kategóriában. A világbajnokságon minden érintett súlycsoportban nyolc kvótát osztanak ki, ezekből négy-négy illeti Európát.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:52, szerda | Sport

U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Belgiumban

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Belgiumban aratott 1-0-s győzelemmel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

2024. Október 16. 07:42, szerda | Sport

Gera Zoltán lehet a lila-fehérek edzője

Az M4 Sport több forrásból is megerősített információi szerint Gera Zoltán lehet Szabó István vezetőedző utódja a Kecskemét labdarúgócsapatánál.

2024. Október 15. 07:46, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Kikaptak a hollandok Münchenben

A német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Hollandiát hétfőn a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

2024. Október 15. 07:40, kedd | Sport

Bosnyák-magyar - Szoboszlai duplájával győzött a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.