Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2023. November 28. 13:37, kedd | Életmód
Forrás: MTI

Nébih: Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalmazó

Nébih: Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalmazó

Primer aromás aminok kioldódása miatt 34 centiméteres Alpina húsforgató lapátot hívott vissza a forgalomból az Edco Magyarország Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a visszahívás a 2088796 és 2091979 tételszámú termékekre vonatkozi.

Az érintett termékeket a vásárlás helyére vissza lehet vinni, az árát visszatérítik.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint a primer aromás aminok (PAA) aminocsoportot és egy aromás szénhidrogén csoportot tartalmazó szerves vegyületek. A legegyszerűbb primer aromás amin a fenil-amin, más néven anilin. Az aminok egyes képviselőit műanyaggyártásban, festékgyártásban használják. Az élelmiszerekbe PAA-k kerülhetnek a velük érintkezésbe kerülő anyagokból. A vegyületeknek egy része rákkeltő, másik részük pedig feltehetően rákkeltő hatású, ugyanakkor több PAA vegyület esetében nem merült fel aggály.

Címkék: Nébih, visszahívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.

2024. Október 15. 07:45, kedd | Életmód

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a NASA Europa Clipper űrszondája

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a világűrbe hétfőn az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) Europa Clipper űrszondája és ezzel megkezdte 3 milliárd kilométeres, 10 évig tartó küldetését.