Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2017. Június 15. 10:03, csütörtök | Életmód
Forrás: mti

Mindenki a bőrtípusa szerint napozzon

Mindenki a bőrtípusa szerint napozzon

Mindenki a bőrtípusa szerint napozzon, és a fényvédő krémek használata elengedhetetlen - mondta Nagy Éva bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

A kisgyermekekre fokozottan kell figyelni nyáron, óvni kell őket a direkt napfénytől. A gyermekeket lehetőleg 50+ jelzésű naptejjel kell bekenni, és még így is ajánlatos árnyékos vagy szűrt fényt adó helyet választani számukra.

A szakember elmondta, az utóbbi időben megnövekedett a bőrrákos esetek száma, ami a magas UV-sugárzással függ össze. Felhívta a figyelmet, ha bármilyen elváltozást tapasztalunk a bőrünkön, szakemberhez kell fordulni.

A szakemberek továbbra is azt ajánlják, hogy 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, az erős UV-sugárzásban kevesebb mint negyed óra alatt le lehet égni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre ismét extrém, a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as szintű UV-B sugárzás várható. Normál bortípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Címkék: bőr, nap, napozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.

2024. Október 15. 07:45, kedd | Életmód

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a NASA Europa Clipper űrszondája

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a világűrbe hétfőn az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) Europa Clipper űrszondája és ezzel megkezdte 3 milliárd kilométeres, 10 évig tartó küldetését.