Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Július 17. 07:32, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megoldották a lakóházakat is veszélyeztető csapadékvíz elvezetését Körmenden

Megoldották a lakóházakat is veszélyeztető csapadékvíz elvezetését Körmenden

Csaknem 200 millió forintot fordítottak a csapadékvíz biztonságos elvezetésére Körmend észak-keleti városrészében – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

Molnár Dániel elmondta: a szélsőséges időjárás miatt a városrészben egyre nagyobb gondot okozott a csapadékvíz elvezetése, a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz gyakran a lakóingatlanokat is veszélyeztette.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázati forrásból csaknem 15 kilométeres szakaszon sikerült megoldani a csapadékvíz biztonságos kezelését, gyűjtését és elvezetését.

A projekt 22 utcát érintett, a zöldterületi nyílt árkok visszaállításával, az átereszek, kapubejárók átépítésével jól működő, a felesleges vizet elvezető rendszert alakítottak ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.