Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Február 07. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Meghalt Siklósi Örs, az AWS énekese

Meghalt Siklósi Örs, az AWS énekese

Meghalt 29 éves korában Siklósi Örs, Az AWS énekese - tudatta szombaton a zenekar közösségi oldalán.

Az énekest, aki tavaly óta küzdött súlyos betegséggel, pénteken érte a halál.

Siklósi Örsnél 2020 júniusában diagnosztizáltak leukémiát. Az énekes januárban tervezett kiállni a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegségről. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, nyárra tervezte az AWS legújabb, ötödik nagylemezét és ősztől indultak volna újra a koncertek - olvasható a közleményben.

"Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nemcsak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is" - írta az AWS.

A modern metál zenét játszó AWS 2018-ban lett széles körökben ismert, amikor Viszlát nyár című dalával megnyerte A Dalt. A zenekar ezt követően a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon bejutott a döntőbe is.

Címkék: AWS, meghalt, siklósi örs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.