Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Január 05. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt sziámi ikrek műtéti szétválasztása

Magyarországon folytatódik a fejüknél összenőtt sziámi ikrek műtéti szétválasztása

Budapestre érkezik szombaton az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, szétválasztásukat a világon egyedül egy magyar orvoscsoport vállalta

- közölte pénteken a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány pénteken az MTI-vel. A kétéves Rabia és Rukia azért jön Magyarországra, hogy elvégezzék rajtuk a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat és beültessék a szövettágítókat.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását sikerrel végezte el az alapítvány háromfős orvoscsapata Bangladesben februárban és augusztusban.

A fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt hosszas mérlegelés után azért hozzák Magyarországra, hogy a műtétsorozat következő, plasztikai sebészeti részét orvosszakmai szempontból ideálisabb körülmények között végezzék el.

Ezután az előkészítés után fogják majd elvégezni az agy és a koponya végleges szétválasztását jelentő "nagyműtétet".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének