Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2018. November 04. 07:51, vasárnap | Belföld
Forrás: Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Magyar barlangászt mentettek ki egy erdélyi barlangból

Magyar barlangászt mentettek ki egy erdélyi barlangból

Balesetet szenvedett magyar barlangászt mentettek ki szombaton az erdélyi Szolcsvai Búvópatak barlangjából a Fehér megyei hegyi és barlangi mentők - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A 30 éves magyarországi barlangász nő három társával próbált végighaladni a Szolcsvai Búvópatak barlangján, ám egy négy méteres zuhanás következtében combtörést szenvedett. A barlangász nőt kihűléses (hipotermiás) állapotban sikerült kihozni a barlangból. Mentővel szállították a gyulafehérvári kórház sürgősségi osztályára. A mentéshez a Bihar, Kolozs és Arad megyei barlangi mentőket is készenlétbe helyezték, de segítségükre végül nem volt szükség.

A román hegyimentő-szolgálat honlapján azt közölte, hogy a csoport - melynek a balesetet szenvedett barlangász is a tagja volt - engedély nélkül jutott be az amúgy rácsokkal elzárt barlangba.

A Torockói-hegységben levő Szolcsvai Búvópatak barlangja az egyik legnagyobb romániai aktív barlang. Az 1,2 kilométer hosszú járatain átfolyik a Szolcsva pataka, mely több helyen is föld alatti vízeséseken zúdul alá. A barlangban telel Európa legnagyobb denevérpopulációja, melynek egyedszámát 84 ezresre becsülik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének