Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2013. Augusztus 21. 06:58, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Lövöldözés Németországban, három halott

Lövöldözés Németországban, három halott

Lelőtt két embert, ötöt súlyosan megsebesített, majd végzett magával egy férfi kedd este Németországban a Baden-Württemberg tartományban fekvő Dossenheim településen.

A vérfürdő a helyi sporttelep vendéglőjének emeleti különtermében történt, ahol lakógyűlést tartottak. A megbeszélésen a rendőrség közlése szerint "nézeteltérések támadtak", és a gyűlés egyik résztvevőjét kitessékelték a helyiségből. A férfi egy pisztollyal jött vissza, lövöldözni kezdett, majd lement a földszinti étterembe és főbe lőtte magát.
Az egyik sebesült állapota annyira súlyos, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A vérfürdő szemtanúit pszichológusok próbálják nyugtatni, egyelőre nincsenek kihallgatható állapotban - közölte a rendőrség késő este.
A lövöldözés időpontjában a vendéglő nyitott részében nagyjából húszan voltak a SWR regionális közszolgálati televízió beszámolója szerint.
Dossenheim 13 ezer lakosú kisváros, Heidelberg térségében fekszik.

Címkék: németország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.