Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2017. Március 29. 10:05, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közpénzből költött 10 milliót - fegyelmi eljárás indult az abai polgármester ellen

Közpénzből költött 10 milliót - fegyelmi eljárás indult az abai polgármester ellen

Fegyelmi eljárást kezdeményezett kedden a képviselő-testület Kossa Lajos ellen, mert a Fejér megyei Aba független polgármestere korábban 10,7 millió forint tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben

- tájékoztatta a város jegyzője szerdán az MTI-t. Ujszászi György elmondta, hogy a városvezető korábban felvett 9,5 millió forint vásárlási előleget, amivel nem számolt el. Ezen felül illetményelőlegként 390 ezer forintot kapott, de nem fizette vissza, továbbá az önkormányzat nevében két esetben számlára vásárolt, de nem számolt el a pénzzel és négyhavi telefonszámláját sem fizette ki.

A testület rendkívüli ülésén ezek alapján az az egyhangú döntés született, hogy Kossa Lajos ellen a fegyelmi eljárást megindítják, amit az ügy kivizsgálására létrehozott fegyelmi bizottság 30 napon belül lefolytat. A grémium megrovásban részesítheti a polgármestert vagy tiszteletdíját 20 százalékkal csökkentheti maximum egy évre.

A jegyző közölte, hogy tájékoztatta a megyei kormányhivatalt az esetről, valamint bejelentést tett a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon is. Megjegyezte, hogy időközben a városvezető visszafizette teljes tartozását, amit jelentett mind a rendőrség, mind a kormányhivatal felé.

Hozzátette: a polgármester jelenleg szabadságon van, akadályoztatása esetén az alpolgármester helyettesíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.