Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2017. Április 04. 09:46, kedd | Külföld
Forrás: mti

Kirgiz származású lehet a szentpétervári robbantó

Kirgiz származású lehet a szentpétervári robbantó

Valószínűleg kirgiz származású orosz állampolgár a szentpétervári metrórobbantás elkövetője - jelentette be Biskekben a kirgiz GKNB biztonsági szolgálat szóvivője kedden.

Rahat Szulajmanov szóvivő szerint a támadó "valószínűleg" a 22 esztendős, Os városában született Akbarzson Dzsalilov lehet.

A Fontanka orosz hírportál kedden arról írt, hogy a hatóságok Dzsalilovot érintettség miatt körözik, de az öngyilkos támadás tettesének a 22 éves, kazah állampolgárságú Makszim Arisevet tartják. Arisev bűnrészességét - akinek a szentpétervári robbantás után nyoma veszett - a kazah külügyminisztérium és a rokonsága is kizártnak mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.