Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Március 06. 08:55, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre több koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós péntek délután utasítást adott valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény, valamint az Országos Mentőszolgálat vezetőjének az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztésére.

Emlékeztettek, hogy a miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, február 3-ától elrendelte az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet - tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére - most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja - írták.

"Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment" - fogalmazott az Emmi, hozzátéve: "egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért".

Kásler Miklós mostani rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.