Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2012. Március 28. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövő év szeptemberétől lesznek új tankönyvek

Jövő év szeptemberétől lesznek új tankönyvek

Jövő év, vagyis 2013 szeptember 1-jétől kaphatják meg először a tanulók az új Nemzeti alaptanterv kerettanterveihez igazodó tankönyveket az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamokon, ezt követően felmenő rendszerben.

Mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kedden Budapesten.

Az oktatási államtitkárság elképzelései szerint az új tankönyveknek lehetővé kell tenniük, hogy az ismeretszerzés és a kompetenciafejlesztés is jelen legyen a tanórán - fogalmazott Hoffmann Rózsa az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának ülésén.

Az államtitkár a tankönyvek terjesztéséről szólva elmondta, hogy a 2012-es szeptemberi tanévkezdéskor minden az eddigi rendszer szerint történik majd, onnantól kezdve azonban ezt a feladatot a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. veszi át hogy a tankönyvellátás államilag garantáltan történjen.

Szólt arról is, hogy az általános iskolákban az ingyenes tankönyvellátást fokozatosan szeretnék felváltani az úgynevezett tartós tankönyvek forgalomba hozásával, amelyek az iskolai könyvtárak tulajdonát képeznék, és amelyeket a diákok minden tanév végén visszajuttatnák az intézményeknek - tájékoztatott az InfoRádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének