Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2015. Február 13. 11:17, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Houellebecq mindent visz

Houellebecq mindent visz

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merénylet legnagyobb és talán egyetlen igazi nyertese a francia regényíró…

Nem kell mély cinizmus ahhoz, hogy nyilvánvaló legyen: a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merénylet legnagyobb és talán egyetlen igazi nyertese Michel Houellebecq francia regényíró, akinek Soumission (Behódolás) című regénye éppen aznap jelent meg, amikor a terroristák lemészárolták az újságírókat. Mi több, a szatirikus hetilap aznap világhírűvé vált címlapján éppen Houellebecq mosolygott közönségre.

Egy lehetséges jövő
Tény, hogy az író, kegyeleti okokból leállította könyve kampányát, de az is tény, hogy a kötet azóta minden várakozást felülmúlóan népszerű lett. A szerzőt és megjelent könyvét a merénylet tette világhírűvé, a téma pedig olyannyira egybevág a terrortámadással, hogy nem csodálkozhatunk, ha a könyv három európai országban – Franciaország mellett Németországban és Olaszországban – is listavezető lett. Folytatás…

Címkék: könyv, könyvkultúra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.