Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2014. Január 24. 19:25, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Járhatatlan a Somogy megyei Patosfára vezető út

Havazás - Járhatatlan a Somogy megyei Patosfára vezető út

Járhatatlan a Patosfára vezető út, a dél-somogyi településre tartó autókat a rendőrök nem engedik be a faluba, hanem visszaterelik Barcs és Kaposvár felé - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel pénteken késő délután.

A közlemény szerint egy délutáni baleset miatt a 67-es út Kaposfüred és Somogyaszaló közötti útszakaszán félpályás útlezárás van, a forgalom lépésben halad. A Baté és Mosdós közötti szakaszon, a 61-es úton egy kamion elakadt, teljes útlezárás van, a forgalom elterelésére nincs lehetőség.
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy Bárdudvarnok külterületén műszaki mentés miatt csak szakaszosan halad a forgalom.
Közleményükben felhívták a figyelmet arra, hogy aki teheti, továbbra se induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye azt. A járműben legyen kisebb hólapát, hólánc, jégkaparó, meleg felsőruházat, vastag kesztyű, takaró, vontatókötél, elakadásjelző, gyógyszer, mobiltelefon, némi élelem és innivaló is - írták.
Ha valaki bajba kerül vagy tudomása van arról, hogy valakinek segítségre van szüksége, hívja 112-es általános segélyhívót, illetve a rendőrség 107-es vagy a katasztrófavédelem 105-ös segélyhívó számát - kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének