Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Április 05. 17:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Folytatódik keddtől a ceglédi vasútvonal felújítása.

A Mávinform az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik. Évente több mint 11 millióan utaznak ezen a vonalon.

Tavaly a Nyugati pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ez április 6-tól a Vecsés¬-Üllő-Monor szakaszon folytatódik, és több fázisban, várhatóan az ősz végéig tart. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg - tették hozzá.

A felújítás miatt április 6-tól június 18-ig a menetrendben is lesznek változások. Az S50-es járatok helyett váltakozó szakaszokon (Vecsés-Üllő-Monor) pótlóbuszokra kell átszállni. Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak és később érkeznek oda, a főváros és Cegléd között ideiglenesen hosszabb lesz a menetidő. Egyes vonatok eltérő megállási renddel vagy nem teljes útvonalukon járnak, illetve a teljes útvonalon szünetel a közlekedésük - fejtették ki.

A MÁV az utazóknak azt ajánlja, hogy indulásuk előtt tájékozódjanak a menetrendekről a megújult Elvirán, illetve a MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének