Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2022. December 06. 10:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Felvette az előlegeket, majd eltűnt a könnyűszerkezetes házakat ígérő győri kamuvállalkozó

Felvette az előlegeket, majd eltűnt a könnyűszerkezetes házakat ígérő győri kamuvállalkozó

Több rendbeli minősített csalás és sikkasztás miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki közel húszmillió forintot csalt ki ügyfeleitől építési vállalkozónak kiadva magát.

A vádirati tényállás szerint az elkövetéskor 36 éves férfit nem tartották nyilván egyéni vállalkozóként, és nem volt munkavállalója vagy képviselője sem építési vállalkozásnak.

A férfi ennek ellenére 2020. február-július között tíz sértettel kötött megállapodást könnyűszerkezetes házak kivitelezésére egyéni vállalkozóként, illetve egy építési kft. képviselőjeként.

A házak kivitelezésére különböző összegű előlegeket vett át a sértettektől. A vádlott az elején még elkezdte a munkát, azonban már nem fejezte be.

Előfordult olyan is, hogy a vádlott a neki beépítésre átadott konyhabútort nem építette be és vissza sem adta a sértettnek.

A vádlott minden esetben hitegette a sértetteket egy ideig, majd elérhetetlenné vált.

A kép csak illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének