Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2016. Április 06. 07:45, szerda | Külföld
Forrás: mti

Felélénkült az embercsempészet a német-osztrák határon

Felélénkült az embercsempészet a német-osztrák határon

Felélénkült az embercsempészet a német-osztrák határon - mondta a határőrizetért felelős német szövetségi rendőrség müncheni kapitányságának szóvivője kedden.

Márciusban a szövetségi rendőrség munkatársai nagyjából 500 olyan menedékkérőt vettek nyilvántartásba, akiket embercsempészek szállítottak be az országba. Ez ötszörös növekedés a januári 100-hoz képest - emelte ki Matthias Knott német hírportálok beszámolói szerint.

Szakértők szerint a növekedés annak tulajdonítható, hogy az osztrák hatóságok a menekülthullám csillapodásával szakítottak a tavaly kora ősz óta folytatott gyakorlattal: már nem szállítják és adják át szervezett, egyeztetett módon a német partnereknek a határon az Ausztrián keresztül Németországba igyekvő menedékkérőket, akik így ismét saját kockázatukra vágnak neki a határnak vagy fizetnek az embercsempészeknek.

A szövetségi rendőrség a bajor-osztrák határon az autópályáknál és azokon a vasútvonalakon végez állandó ellenőrzést, amelyeken gyakran érkeznek menedékkérők az országba. A többi átkelőnél csak szúrópróbaszerű ellenőrzést végeznek.

A hatóság munkatársai az ország teljes területén márciusban 5557 menedékkérő érkezését jegyezték fel. Az év első három hónapjában 107 700 menedékkérő érkezett a szövetségi rendőrség kimutatása szerint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.