Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2016. Január 01. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot

Előbb-utóbb sikerül legyőzni az Iszlám Államot (IÁ), ám addig még hosszan tartó utcai harcokra kell számítani - jelentette ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Kaiser Ferenc emlékeztetett arra, hogy hosszú és heves utcai harcok árán Ramadit már visszafoglalta az iraki hadsereg, illetve az amerikaiak és az oroszok likvidálták az IÁ több vejezőjét is.

Ugyanakkor Faludzsa és Moszul még mindig az IÁ kezén van, és az utcai harc mindig bonyolult hadviselési forma. Robbanócsapdák nehezítik a támadók dolgát, illetve a védők élő pajzsként használják a civil lakosságot - tette hozzá.

Ugyanakkor, azt követően is bonyolult marad a helyzet, ha az IÁ-t sikerül kiűzni, hiszen meg kell akadályozni egy újabb vallásháború kialakulását, mégpedig azt, hogy a síiták a szunniták ellen forduljanak - mondta a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről

2024. Október 17. 08:08, csütörtök | Külföld

Zelenszkij: a béke elérése nem Moszkván, hanem a nyugati partnereken múlik

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.

2024. Október 17. 08:03, csütörtök | Külföld

Donald Trump megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.