Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Január 28. 06:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Ellenőrzik az oltóhelyeket a jogosulatlan páciensek kiszűrésére Romániában

Ellenőrzik az oltóhelyeket a jogosulatlan páciensek kiszűrésére Romániában

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter ellenőrzéseket rendelt el az oltóközpontokban, miután kiderült, hogy több mint ezerháromszáz személy jogosulatlanul, soron kívül oltatta be magát.

A tárcavezető erről egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt. Közölte, hogy 1353 olyan embert találtak, aki csak a harmadik, a teljes lakosság beoltására irányuló szakaszban lett volna erre jogosult.

Az országban jelenleg a második oltási szakasz zajlik, amelyben a 65 év felettieket, a krónikus betegeket és a stratégiai fontosságú intézményekben dolgozókat oltják be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.