Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2016. Szeptember 12. 14:35, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Egy francia férfi megölte az anyját, mert nem engedte el Szíriába harcolni

Egy francia férfi megölte az anyját, mert nem engedte el Szíriába harcolni

Egy francia férfi megölte hétfőn az anyját az északnyugat-franciaországi Le Havre-ban, mert a nő megakadályozta, hogy Szíriába utazzon a dzsihadisták oldalán harcolni - értesült a France Info.

A francia közszolgálati hírcsatorna szerint a 25 éves férfi hétfő hajnalban egy cipőfűzővel fojtotta meg 62 éves anyját, majd maga értesítette a rendőrséget. A férfi elismerte a gyilkosságot és annak radikális motivációját. A gyanúsítottat a rendőrség előállította.

Rendőrségi források szerint a férfi pszichológiai zavarokkal küzd. Arról egyelőre a rendőrség nem adott tájékoztatást, hogy a titkosszolgálatok nyilvántartásában szerepel-e radikalizmus miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.