Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2015. Február 13. 11:07, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Csak nem elcserélték a borítót?

Csak nem elcserélték a borítót?

A könyvet forgatva egyre inkább erőt vesz az olvasón egy különös nyugtalanság: mintha nem azt a kötetet olvasná, amit a cím ígér…

Niall Ferguson népszerű szerző. A kortárs brit történésznemzedék egyik legsikeresebb alakja, számos neves egyetem oktatója, számtalan bestseller írója – ami a tudományos publikációk területén semmiképpen sem lebecsülendő teljesítmény – mi több, két kötete, a Világ háborúja és a Pénz felemelkedése alapján még dokumentumfilm-sorozat is készült.

És, hadd tegyem hozzá ehhez a rövid dicséretáradathoz, az a jelzőt is, amit nem szoktak elmondani: Niall Ferguson ízig-vérig posztmodern történész. A posztmodernség minden erényével és minden hibájával együtt.

Darabokból rakott kép… folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.