Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2020. Február 02. 11:16, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok

Az első ülésen állva utazott egy kisgyerek egy kocsiban

Az első ülésen állva utazott egy kisgyerek egy kocsiban

Kapcsoljon, amíg nem késő – hangsúlyozzák a rendőrök.

Kétegyházán január 28-án 10 óra 15 perc körül igazoltattak a rendőrök egy kocsival közlekedő férfit. Az autó első ülésén egy kisgyermek állt. A férfi azt mondta a rendőröknek, hogy azért nem ültette gyermekülésbe, mert csak rövid utat akartak megtenni. Úgy gondolta, nem probléma, ha a gyermek az első ülésen állva utazik. A rendőrök felhívták a figyelmét arra, hogy amit csinált, nagyon veszélyes. A gyermek menet közben akár kanyarodáskor, akár kisebb fékezésnél is könnyen elveszítheti az egyensúlyát és leeshet az ülésről, megütheti magát. Baleset, ütközés esetén pedig akár alacsony sebességnél is súlyosan megsérülhet - közölte a rendőrség.

A rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyermekekre, tartsák be a közúti közlekedés szabályait! Rövid útra is ültessék őket a magasságuknak megfelelő, az autóba gondosan rögzített biztonsági ülésbe vagy magasítóra, és kapcsolják be a gyermeket védő övet! Mutassanak példát, minden esetben használják a saját biztonsági öveiket is! A gyermekbiztonsági rendszer, a biztonsági öv baleset esetén csökkentheti a sérülés súlyosságát, akár életet is menthet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének