Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2023. Május 20. 12:16, szombat | Életmód

Apró őzikét mentettek meg a NAV-osok

Apró őzikét mentettek meg a NAV-osok

Alig pár napos őzgidát mentettek meg a NAV munkatársai május 13-án. Az egyenruhások a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton találtak rá az aszfalton pihegő őzgyerekre.

A pénzügyőrök kora reggeli szolgálati útjukra indultak Győr-Moson-Sopron vármegyében, amikor megpillantották a reszkető őzgidát összekuporodva az úton. Az alig pár napos szőrös csöppség, órákkal korábban kóborolhatott el anyja óvó rejtekéből.

A járőrök tudták, hogy ebben az időszakban nem szabad az elhagyottnak tűnő gidákhoz nyúlni, ezért azonnal telefont ragadtak, és szakemberek segítségét kérték. Elsőként a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársai segítettek, akik betakarták egy meleg pléddel a kétségbeesett és kiszáradt Bambit. Később pedig a vadon élő állatok megmentésére specializálódott állatmentő szolgálat, a bőnyi Állati Küldetés csapata vette magához az erdei kisállatot, aki szerencsésen megúszta a nagyvilági kalandot.

Címkék: őzgida, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.

2024. Október 15. 07:45, kedd | Életmód

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a NASA Europa Clipper űrszondája

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a világűrbe hétfőn az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) Europa Clipper űrszondája és ezzel megkezdte 3 milliárd kilométeres, 10 évig tartó küldetését.