Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2012. Január 17. 07:22, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

A semmittevés jobban ment néhányaknak Gyöngyöspatán

A semmittevés jobban ment néhányaknak Gyöngyöspatán

Többen nem dolgoztak, sőt hátráltatták a kiszabott feladatok elvégzését a gyöngyöspatai közmunkaprogramban részt vevő alkalmazottak közül.

A programot márciustól erdőtelepítéssel folytatják a magyar–roma konfliktusról elhíresült település érintett lakosai – számol be a Magyar Nemzet.

Az első közmunkaprogram tavaly nyáron indult, és az eltelt időben a helyhatóság azt tapasztalta: a negyven munkásnak valamivel több mint a fele dolgozott megfelelően, a többiek erre nem voltak hajlandók, sőt akadályozták a munkát. – A jövőben csak olyan embereket szeretnénk foglalkoztatni, akik hajlandók dolgozni – mondta el a jegyző. Mátyás István hozzátette: azok, akiket nem alkalmaznak, kaphatnak állami segélyt, hiszen eddigi munkájuk alapján igazolni tudják az állami támogatáshoz szükséges jogszabályban előírt harminc munkanapot. A jegyző kitért arra is, hogy a dolgozói csere ellenére a közmunkaprogram óta Gyöngyöspatán jobb a hangulat, mint korábban, hiszen a lakossági konfliktusok okozóinak „van értelmes elfoglaltságuk, így nem jut idejük másra”.

Úgy tűnik azonban, a romák között nem szűnik a feszültség: mint ismert, egy hete a cigány kisebbségi önkormányzat tagjainak lemondását és a helyi cigány vajda közéleti visszavonulását követelte a gyöngyöspatai romák egy csoportja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének