Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2018. Június 25. 10:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

A dizájnerdrogok is a legveszélyesebb kábítószerek között

A dizájnerdrogok is a legveszélyesebb kábítószerek között

A felhasznált kábítószerek ötven százaléka dizájnerdrog, ezért fontos a használatukkal szembeni fellépés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence közölte, Magyarországon van az Európai Unió egyik legrugalmasabb, de legszigorúbb drogszabályozása, hiszen nemcsak egy adott kábítószert, hanem annak törzsképletét is szankcionálják, így ha az megjelenik egy új névvel ellátott szerben, az érintett büntethető.

Hozzátette, a dizájnerdrogok a legveszélyesebbek a kábítószerek között, hiszen kevésbé kiszámítható a hatásuk, és gyorsabban terjednek például azért, mert nagyon olcsók.

Az államtitkár a legfontosabbnak a dizájnerdrogokkal szembeni fellépést nevezte, s kiemelte, már több mint hetven törzsképlet került fel az említett tiltólistára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.