Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2012. Február 06. 08:01, hétfő | Belföld
Forrás: Pécsi STOP/dailymail.co.uk

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

Az alábbi videóban egy földalatti hangyavárost ásnak ki a tudósok. A bogarak által épített létesítményt több millió állat lakta egykor, felépítésének bonyolultsága vetekszik a Kínai Nagy Fallal.

Mára már elhagyatottá vált az a földalatti metropolisz, melyet valaha több millió rovar népesített be. A tudósok felfedezését, melyet Brazíliában találtak, földalatti országúthálózat jellemzi, útvonalakkal, kertekkel. Feltevésük, hogy ez lehetett az egyik legnagyobb hangyagyarmat a világon, de azt nem tudják, hogy mitől vált kietlenné és lakatlanná- írja a dailymail.

A videóban látható, hogy a szakértők tíz tonna betont öntöttek a lyukakba (ez a légkondicionálásra szolgált az ott lakó hangyáknak) és ezután kezdték el a feltérképezést. Csak az anyag beöntése tíz napig tartott.

Egy hónap elteltével aztán elkezdhették az alagúthálózat felfedezését, az ott dolgozó tudósok szerint egy hihetetlen várost találtak és a Kínai Nagy Fal hangyamegfelelőjének nevezték.

Címkék: bogarak, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.