Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2014. Március 22. 07:00, szombat | Belföld

40 év szolgálati idő – Mikor lehet nyugdíjba menni?

40 év szolgálati idő – Mikor lehet nyugdíjba menni?

Kell-e még a nők esetében a 40 év szolgálati idő leteltével pluszban meghatározott életkort elérni a nyugdíjba vonuláshoz? Erre a kérdésre válaszol most az onlinejogsebesz.hu szakértője. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Tisztelt Onlinejogsebész!

54 éves leszek decemberben és 2017-ben lenne meg a 40 év szolgálati időm. Azt szeretném kérdezni, hogy kortól függetlenül elmehetek-e 40 év szolgálati idővel nyugdíjba vagy el kell érnem egy meghatározott életkort még ehhez?

Válaszát előre is köszönöm!

2014. 03. 07.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A hölgyek esetében ad a jogszabály jogosultságot 40 év szolgálati idő után teljes öregségi nyugdíjra. Amennyiben erre gondolt, ehhez nem szükséges az önre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése. Férfiak esetében nem elég a szolgálati idő megszerzése, szükséges a nyugdíjkorhatár betöltése is.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének